גורמים לאי פריון האישה:
-
הפרעות הורמונאליות: אי סדירות בפעילות הורמוני המין, בלוטת התריס או הורמון החלב עלולים לגרום להפרעות בסדירות הווסת עד התדרדרות למצב של אל וסת והעדר ביוץ. בתסמונת השחלה הפוליציסטית עליה ברמות הורמוני המין הגבריים אצל האישה עלולה לגרום לתופעות של שיעור יתר ואקנה.
-
הפרעה מכאנית: מצב בו מעבר הביצית דרך החצוצרה למפגש עם הזרע הינה בלתי אפשרית או מוטלת בספק. הגורמים לכך הינם דלקות אגן קודמות, ניתוחים באגן שגרמו לחסימה חלקית או מלאה של מעבר בחצוצרה. מומים מולדים ברחם מהווים גורם מכאני נוסף לאי פריון.
-
אנדומטריוזיס: מצב שבו תאי רירית הרחם (אנדומטריום) נודדים במהלך הדימום הווסתי אל מחוץ לרחם ועוברים השרשה באזורים שונים בגוף, בעיקר באברי האגן. תופעה זאת גורמת לאי פריון על רקע של הפרעה מכאנית עקב הדבקויות באגן וכמו כן עקב ירידה ברזרבה השחלתית ופגיעה באיכות הביציות.
-
גיל המטופלת- ידוע שבקרב נשים סביב גיל 35 מופיעה ירידה משמעותית בפוריות עקב פגמים גנטיים המתרחשים בביצית. ירידה ניכרת בהחלט ניתן למצוא מעבר לגיל 40. פגמים אלה לא ניתנים למניעה, וגורמים לירידה משמעותית ב"כושר" הביציות ליצור היריון או היריון תקין.